genk op gang ambassadeurs

Genk op Gang draait om verbinding tussen Genkenaren, daarom worden er enkele ambassadeurs aan dit initiatief gekoppeld. Zij dragen elk op hun eigen manier bij en versterken de band tussen de bewoners.

Jan Lantmeeters is een gedreven brandweerman die in het hart van Genk woont. Hij is een van de ambassadeurs. "Ik ben blij dat ik betrokken ben bij dit boeiend initiatief", zegt hij. Jan en het buurtcomité organiseren twee keer per jaar een buurtfeest en hechten veel waarde aan het stimuleren van contact tussen buurtbewoners. "Op het parcours zijn ook kunstwerken te zien en ik hoop dat ze gesprekken op gang zullen brengen. Sommige mensen vinden ze prachtig, anderen niet. Maar het belangrijkste is dat mensen erover praten en naar elkaar luisteren."   

 

Emine Sahin is opbouwwerkster in Waterschei bij Saamo Limburg en houdt ervan om mensen te verbinden. “Genk op Gang is dan ook de perfecte gelegenheid om de diversiteit en warmte in Waterschei te laten zien. Ik heb zoveel prachtige ervaringen en gesprekken met de bewoners. Iedereen zou hiervan moeten kunnen genieten. Langs de route in Waterschei worden bijvoorbeeld ook video’s en brieven getoond die de buitenwereld een glimp laten opvangen van de verbondenheid in onze wijk", vertelt ze enthousiast. 

 

Cedric, een jonge DJ, voegt een speels tintje toe aan Genk op Gang. Met zijn creatieve ideeën brengt hij een bruisende energie naar de groene lijn. "Ik organiseer een paar feestjes langs de groene lijn. Op die manier hoop ik ook jongeren te betrekken bij dit project," zegt hij.