route waterschei

Over de route

Als je kiest voor de groene lijn doorheen Waterschei kan je je verwachten aan een typische Genkse wijk met de verwelkoming van heel wat enthousiaste buurtbewoners. Deze route is vrij vlak van ondergrond en neemt je mee langs heel wat verenigingen, heel wat lekkers, het buurthuis met een geweldig team van vrijwilligers, het nieuw ingerichte Eendensquare en hier en daar een bankje dat is herontworpen door een creatieve Genkenaar. De verborgen kiosk aan de tennis doet je dan weer denken aan een elfenbos terwijl er in de weekends op wordt gedanst, gespeelt, muziek gemaakt en theater plaatsvindt. Terwijl de verhalenboom aan de Oekraïense kerk heel wat boodschappen van de buurt overbrengt naar passanten in samenwerking met schrijvers van GA voor Kunst. Heb je zin in nog meer verhalen over de wijk, wandel dan zeker niet de verhalen borden voorbij.

Praktisch

  • Deze route is 6,2 km lang
  • Vertrek eender waar jij wil op de lijn
  • Kom je met de auto? Start dan aan Thor Central
  • Kom je met een buggy of rolstoel? Volg dan de stippellijn op de kaart of het wieltje op de grond

symbolen op de grond die je doen verrassen

Om zeker niets te missen langs de route voorzien we vanaf eind juni hier en daar groene symbolen op de grond langs de lijn. Deze symbolen tonen je de locaties van kunst & cultuur, horecazones, verhalen uit de buurt, toekomstige stadsontwikkelingen en rustzones. Kom je het wieltje tegen? Dan is dit een kort alternatief pad voor rolstoel- en buggygebruikers of andere wieltjes zoals skaters en fietsers. Volg dan de groene pijlen en je komt snel weer op groene lijn.

Kunst en Cultuur zit sterk geworteld in Genk, zowel vroeger als nu. Kom je dit label tegen dan zie je een kunstwerk in de openbare ruimte, een herdenkingsbeeld, een museum of een galerij. Aan jou om eens goed rond te kijken.  Dat Genk heel wat verhalen rijk is, zal vast geweten zijn. Wanneer je denkt ze ondertussen allemaal al te kennen, zal je toch nog verbaasd zijn van deze verhalen. Bij dit label zal je een verhalen-bord tegenkomen dat je meeneemt in de avonturen van de Genkenaar.  Uiteraard houden we van terrasjes doen in de zomer. Bij dit label kom je vooral de niet meest voor de hand liggende plekken tegen of kom je voorbij een cluster van vele plekken met lekkers zoals de Stalenstraat. 
Genk is continue in beweging. Speelpleinen worden heraangelegd en betonnen delen worden onthard om van Genk een nóg groenere stad te maken. Deze ontwikkelingen gebeuren steeds met een blik naar de toekomst. Dit label is een informatiepunt waarbij je de toekomstplannen van de stad kan zien.  Zowel nieuwe als oude rustplekken worden in de kijker gezet. Pauzeer je wandeling met een picknick, een speelsessie in één van de speeltuinen of zet je gewoon eens op een bankje. Dit label laat je bewust even stilstaan in je omgeving.  Kom je dit wieltje tegen? Dan kom je op een stukje van de route dat niet of moeilijk toegankelijk is met rolstoel of kinderbuggy.  Hier wordt een kleine omleiding aangegeven. Volg het pijltje op de grond of de stippenlijn op de kaart en kom zo terug op de groene lijn terecht.
samen op de fiets

samen op de fiets

Niet zo mobiel maar wil je toch de groene lijn van Genk op Gang ontdekken? De vrijwilligers van Samen Op De Fiets kunnen met hun riksja’s jou de mooiste plekjes langsheen de groene lijn tonen! Je vraagt een rit aan via info@samenopdefiets.be en je krijgt snel antwoord.

Meer info over dit mooie project en hun organisatie vind je hier:

nieuws vanuit de wijk

wandel en zaai!

wandel en zaai!

Hierboven een boodschap van Pluktuin Vlakveld. Wandel je langs de pluktuin? Passeer dan dus zeker de weggeefkast. Neem gerust een zakje met zaadjes mee om de groene lijn nog meer op te fleuren. Misschien vind je er ook een stekje, plantje of bloempotje. De weggeefkast is om…

dit was de opening in het centrum

dit was de opening in het centrum

De groene lijn doorheen het centrum werd feestelijk geopend!

vredevol waterschei: gehaakt bankje zorgt voor veel glimlachen

vredevol waterschei: gehaakt bankje zorgt voor veel glimlachen

Viva-nonna, een groepje liefdevolle hakers, pimpen bankje in Waterschei. Zie je dit fleurige bankje langs de groene lijn? Dan is de rest van jouw dag gegarandeerd goed! Ze kunnen niet alleen glimlachen brengen in de wijk, maar ook zingen! Het bankje werd in ieder geval al…